Home Gigs Bandleden Historie Foto's Muziek/videos Contact Links


Historie van Granddaddy's Bad Bones

Granddad says Hello

Marcel

 

Jos DerksDe Band is opgericht rond 1997. De toemalige band (met als naam "Talkin' blues") bestond uit Marcel Kampers (zang), Luciën Kampers (leadgitaar), Theo Reijnders (bas, harp en zang), Jos Derks (drums), Fred Kanters (gitaar). Van deze formatie bestaan helaas geen foto's. Na enkele optredens verliet Marcel de band. Theo nam de zang over. Fred kreeg af en toe de basgitaar in zijn handen gedrukt zodat Theo ook zijn kwaliteit als bluesharpist te luister kon leggen. Door de jaren heen zijn er diverse wisselingen in de band geweest. Jos was de volgende die de band verliet. Hij werd opgevolgd door Jos van Gastel die maar enkele maanden bleef en weer stopte omdat hij een eigen zaak begon. Toen kwam Oswin Streden uit Eindhoven maar hij kon zich niet in de blues vinden (foto Oswin in het krantenstukje januari 2001)

 

 

Jos van GastelOswin op de achtergrond

In die tijd deed Hans Kanters met zijn bedrijf HA.KA.PA. meestal het geluid. Met zijn apparatuur is in de garage van Fred de ook eerste CD "Just for fun" opgenomen

Hans Kanters

Frans

Er werd gezocht naar een nieuwe naam voor de band, Omdat Theo opa werd (Granddaddy) en de bandleden allemaal wel iets aan de botten (Bad Bones) mankeerden kwamen we op de huidige naam. Vrij vertaald is het "Opa's koi skenke"

Frans Verdonschot nam de plaats is van Oswin. Frans kwam uit een hele andere hoek van de muziek nl. uit de amusementmuziek, maar had de band gehoord en liep warm voor de blues. Hij bleef tot na de tour in de U.K. Toen vond hij zelf dat het allemaal teveel werd en er teveel optredens gedaan werden. Frans gaf te kennen dit niet meer te willen en er werd gezocht naar een vervanger. Een jaar later gaf Theo te kennen dat hij meer tijd wilde besteden aan zijn eerste liefde, nl. het schilderen (klik hier) voor zijn website. Dit was een flinke aderlating voor de band daar nu de zang, bas en harp weg viel. Voor de drums was inmiddels Kfir Quist gevonden (hij blijft tot 2005).

Jan Dick Kfir

Dick Berrevoet meldde zich aan om de plaats van Theo over te nemen. Uiteraard moest er ook een bassist gevonden worden. Dit werd Jan Crielaars. Jan bleef tot 2006 in de band en werd opgevolgd door John Swinkels, Rob Droog verving Kfir.

JohnMidden 2009 geeft John aan dat hij begin 2010 gaat verkassen naar Zwitserland. Op 17 Januari is zijn laatste optreden met de band (Klik hier) voor de foto's. Samen met Anja runnen ze daar een berghut ( Klik hier ) voor hun Website. Zijn plaats wordt ingenomen door Leo Pennings die helaas om gezondheids redenen niet langer in staat is te spelen.

Rob Klik hier voor Loe's page Leo

Mei 2010 valt de band uiteen om verschillende redenen. Hoofdreden was dat er steeds minder blues gespeeld werd. Op het Kwadedamme bluesfestival treffen we Theo weer en na wat biertjes geeft hij aan wel oren heeft om weer de blues gaan te maken. Het kan verkeren. Juni 2010 maakt Jan Mesman de band weer compleet. Fred en Theo gaan samen weer om de beurt bassen. Het repertoir Blues en alles wat ze lekker vinden om te spelen. Af en toe op een verrassende manier bewerkt.

Jan

Hier onder enkele foto's va de band met gasten (door de jaren heen)

Nick summertonHenk filipsen

 

Gerard van AnsemDave MauriceIan Siegal

Café "de Gouden bal"

Klik hier voor Bibberblues 2011 (Café Bolle Jan)

gevonden in een duitse krant "Lippisches Kultur Journal

Chevvy-treffen 2012

Gespannen werd er uitgekeken naar het StreetRock festival, wat plaatsvond op 13 en 14 juli in het hartje van Bakel. Komt er wel iemand, het is tenslotte bouwvak? Gaat het weer regenen, net als vorig jaar.  Dat zou een ramp zijn. Alle zorgen bleken uiteindelijk voor niets. Mensen hadden massaal hun vakantie uitgesteld en kwamen in grote drommen naar het festivalterrein, in het hartje van Bakel en werden getrakteerd op prachtig festivalweer. Al bij de eerste klanken op zaterdag, van Grandaddy’s Bad Bones zat de sfeer er goed in. Een band die StreetRock waardig bleek te zijn, een band die de BLUES met hoofdletters speelt. 

Zilst Blues 2013

Ik had het hele optreden van hun wel willen meemaken . Ik word bij mijn nekvel gevat en meegesleurd naar Willem van Oranje, effe schilder Theo (Reijnders ) goeiendag zeggen ! effe …we bleven plakken daar bij Granddaddy’s Bad Bones, rood wijntje , whiskytje , Ik kon niet zeggen dat deze band uit Bad Bones bestaat want ze bleven maar doorgaan, zelfs verzoeknummers van iemand uit Asten, het nummer van George Baker, kleine groene tas !! werd er geroepen, speule en ga zo maar door !
Gezellig in Zilst: Ja zeg ik .. al was het dan maar een avond ! De volgende dag was het wel even acclimatiseren !

Granddaddy's prominent aanwezig bij "Honderd de't dondert"

Na dit optreden besluiten Theo en Jan er mee te stoppen. Na enige tijd wordt Gertie gevonden voor de zang en Rob Droog komt de band na 4 jaar afwezigheid weer versterken met zijn sublieme drumwerk

GDBB op festival in Zwitserland

Impressie optreden Zwitserland

 

Kijk wat we in de UK in een pub tegenkomen

terug naar boven